Een blik op één van de meest industriële sites van de stad, het Gemeentelijk Industrieterrein, ca. 1960.

Uit het brede scala van activiteiten in het Jaar van het Haagse Industrieel Erfgoed een kleine greep uit de projecten waar HEP direct bij betrokken is.

Tentoonstelling in het Atrium van het Haagse stadhuis

Den Haag heeft een rijke industriële geschiedenis, die zich vooral tussen 1850 en 1970 afspeelt. In de tentoonstelling wordt een schets gegeven van de oudste nijverheid in de stad en hoe hieruit zich de Haagse industrie ontwikkelt. Aandacht is er voor markante bedrijven, zoals ijzergieterij Enthoven, meubelfabriek Mutters, kachelfabriek Jan Jaarsma en elektronicaconcern Van der Heem. Ook de vestigingslocaties komen in beeld, die voor de stedenbouwkundige ontwikkeling van de stad van groot belang zijn geweest en typerende innovaties van Haagse bedrijven.

Haagse industriële producten in het Designweekend

De Haagse industrie heeft in anderhalve eeuw tijd een reeks van markante producten opgeleverd. In het kader van het jaarlijkse Designfestival in het Zeeheldenkwartier zal in een pop-up store een twintigtal producten worden getoond. Het zijn innovatieve producten met een bijzondere vormgeving.

Haagse reclame in de Affiche Galerij

Den Haag heeft een rijke grafische traditie, die terug gaat tot in de 16de eeuw. Veel drukkerijen hebben hier de eeuwen door de overheid en later ook het bedrijfsleven van drukwerk voorzien. Ook gerenommeerde grafische ontwerpers  en reclamebureaus hadden hun thuisbasis in de stad. In de Affiche Galerij zal vanaf 21 september tot en met 12 januari 2016 een tentoonstelling te zien zijn met een keur van Haagse reclameontwerpen voor het Haagse bedrijfsleven.