Forum Hadriani op terras Bink36.

Bink36

De dag werd geopend door de harmonie Forum Hadriani dat een historische band heeft met de firma Van der Heem, ooit gevestigd in de Binckhorst aan de Maanweg. Daarna kon het publiek door het complex een route volgen langs open bedrijven en historische foto’s uit het PTT-verleden hier ter plekke.

Mooof

In het voormalige kantoorgebouw van de Luchtmachtstaf aan de Binckhorstlaan stond de Haagse historische piano centraal. Bij de Stichting Pianobouw Nedelrand was de verzameling piano’s te bekijken, waaronder Haagse piano’s van de bekende namen Schrimpf, Cuijpers en Rippen. In een aparte concertzaal werden ook concerten gegeven op deze piano’s. Er was ook een restauratieatelier van piano’s te bezichtigen.

Haags Busmuseum

Iets verderop aan de Binckhorstlaan was het depot geopend van het Busmusuem met de grote verzameling Haagse en streekbussen. Ook was de door HEP samengestelde tentoonstelling Binckhorst in Vervoering in een historische bus te bezoeken.

Caballerofabriek en Mama Kelly

Aan de Saturnusstraat opende de voormalige Laurens sigarettenfabriek haar deuren voor het publiek. Hier kon men zien hoe de fabriek is omgebouw tot een levendig bedrijfsverzamel gebouwen voor de creatieve industrie. In het voormalge ketelhuis kon het restaurant Mama Kelly worden bezocht.

Biercafé Kompaan

Eveneens aan de Saturnusstraat was het nieuwe brouwcafé Kompaan open. Hier werd als afsluiting van de dag een lezing gehouden over de historie van het bierbrouwen in Den Haag, met als bijzonderheid de 19e-eeuwse bierbrouwer Perk.