openingswand tentoonstelling MijnDenHaag Winkelt!

De tentoonstelling vormt evenals de eerder door HEP samengestelde tentoonstelling MijnDenHaag Werkt! een onderdeel van het project MijnDenHaag van het Haags Historisch Museum. Hierbij wordt het Haagse publiek uitgenodigd om een object aan te dragen dat voor hen iets vertegenwoordigt van hun Haagse historie.

Een selectie van objecten die een relatie hebben met het winkelen in Den Haag werd als uitgangspunt gekozen voor de nieuwe tentoonstelling. HEP trad als gastconservator op en heeft de verhaallijn uitgezet en was verantwoordelijk voor de selectie van de voorwerpen en de tentoonstellingsteksten. Naast een historische lijn van marktkraam, via winkel naar warenhuis en supermarkt was er aandacht voor de winkelstraat en het winkelinterieur. Een bijzonder element vormde de reconstructie van een deel van het originele interieur van de hoeden- en pettenwinkel Bik uit de Geest.

Tegelijk werd door HEP een wandeling samengesteld langs bijzondere en historische winkels in het centrum van de stad. Uitgangspunt hierbij was om de beide werelden van zand en veen te vertegenwoordigen of wel de wereld van hoeden en petten.